"Diktator" na meti kritika arapskih grupa
22. maj 2012. @ 09:33  |  vesti

"Diktator" na meti kritika arapskih grupa

Novi film Sache Barona Cohena naišao je na negativne kritike od strane arapsko-američkih grupa zbog njegovog očigledno negativnog portreta.

U novoj komediji, Sacha Baron Cohen glumi admirala generala Aladeena, bivšeg despotskog lidera izmišljene severnoafričke zemlje po imenu republika Wadiya. Međutim, film je sada optužen da podstiče negativne stereotipove.

Nadia Tonova, direktorka Nacionalne mreže arapsko-američkih zajednica, izjavila je za E! Online: "Nisam pogledala film, ali na osnovu trejlera i intervjua koje sam videla, zaista izgleda da podstiče negativne stereotipove protiv Arapa i, samim tim, arabo-amerikanaca. I osećam da im to ide na štetu, pogotovo ovih dana kada postajemo svedoci brojnih incidenata u Americi protiv arabo-amerikanaca."

U međuvremenu, američki arapski komičar Dean Obeidallah uporedio je portret lika Barona Cohena sa portretom afro-amerikanaca od strane belih glumaca, opisujući film kao "moderni cirkus".

On piše: "Koja bi reakcija bila kada bi beli glumac nabacio crnu boju i ismevao kulturu afro-amerikanaca? Ili kad bi glumac arapskog porekla snimio film o lideru fiktivne jevrejske države u kojoj bi prikazao jevrejskog lidera i najgore stereotipove o Jevrejima? Da li postoji bilo kakva šansa da bi taj film dobio zeleno svetlo od nekog holivudskog studija?"

Film Barona Cohena opisuje se kao "herojska priča o diktatoru koji je rizikovao svoj život da demokratija nikad ne uđe u zemlju na koju je s tolikom ljubavlju vršio opresiju."

U filmu admiral general Aladeen putuje u Ameriku gde se obraća Ujedinjenim Nacijama, ali pritom doživljava izdaju od strane svog strica Tamira, kog tumači Ben Kingsley.

Film se trenutno prikazuje u domaćim bioskopima, a ispod možete pogledati trailer.

Povezane teme: sacha baron cohen, diktator
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Dark Places / Drama / Triler
Dark Places

Drama / Triler
The Prophet / Animirani film
The Prophet

Animirani film
Fanastic Four / Akcija / Avantura / Naučna fantastika
Fanastic Four

Akcija / Avantura / Naučna fantastika
Avengers: Age of Ultron / Akcija / Avantura / Naučna fantastika
Avengers: Age of Ultron

Akcija / Avantura / Naučna fantastika
Welcome to Me / Komedija / Drama
Welcome to Me

Komedija / Drama
Cas & Dylan / Komedija / Drama
Cas & Dylan

Komedija / Drama
Novi filmovi