Film "Tilva Roš" na prestižnim svetskim festivalima
14. mar 2011. @ 15:38  |  vesti

Film "Tilva Roš" na prestižnim svetskim festivalima

Film Tilva Roš mladog reditelja Nikole Ležaića, nakon osvojenih brojnih nagrada na međunarodnim festivalima i trijumfa pre domaćom publikom i kritikom, nastavlja da oduševljava gledaoce širom sveta. Američka premijera Tilve Roš održana je 6. marta na filmskom festivalu u Majamiju u okviru takmičarskog programa. Projekciji je prisustvovao i veliki broj naših ljudi koji žive na Floridi. Film je 9. marta prikazan u Bugarskoj, na filmskom festivalu u Sofiji, koji je ove godine ugostio i velikane poput Klaudije Kardinale, Otara Joselijanija, Folkera Šlendorfa i Andreja Žulavskog.

Tilva Roš ove nedelje učestvovaće na Internacionalnom festivalu filmova za decu i omladine u gradu Malmeu, Švedska, i to u konkurenciji za nagrade u nekoliko kategorija. Odmah potom, u okviru festivala "Evropa izvan Evrope“, biće prikazan u slavnom arthaus bioskopu "L’Entrepot“ u Parizu, koji je 1977. godine otvorio veliki filmofil i predsednik Francuske Fransoa Miteran.

Martovska turneja jednog od najnagrađivanijih srpskih filmova u poslednjoj deceniji, završava se tamo gde je i počela - u Americi, učešćem na filmskom festivalu u Klivlendu.

Film Tilva Roš, u kojem glavne uloge igraju Marko Todorović, Stefan Đorđević i Dunja Kovačević, trenutno se prikazuje u bioskopu "Akademije 28" u Beogradu, kao i u bioskopima u Pančevu, Kruševcu, Kraljevu i Rumi.

Produkciju ove uzbudljive priče o odrastanju, prijateljstvu i ljubavi, potpisuje Filmska kuća "KISELO DETE", a distributer je TUCK.

Povezane teme: tilva roš
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Left Behind / Akcija / Triler / Naučna fantastika
Left Behind

Akcija / Triler / Naučna fantastika
Gone Girl / Drama / Triler
Gone Girl

Drama / Triler
Bang Bang / Akcija / Avantura / Komedija
Bang Bang

Akcija / Avantura / Komedija
Men, Women & Children / Komedija / Drama
Men, Women & Children

Komedija / Drama
Child of God / Krimi / Drama / Triler
Child of God

Krimi / Drama / Triler
Calvary / Drama
Calvary

Drama
Novi filmovi