Film "Tilva Roš" na prestižnim svetskim festivalima
14. mar 2011. @ 15:38  |  vesti

Film "Tilva Roš" na prestižnim svetskim festivalima

Film Tilva Roš mladog reditelja Nikole Ležaića, nakon osvojenih brojnih nagrada na međunarodnim festivalima i trijumfa pre domaćom publikom i kritikom, nastavlja da oduševljava gledaoce širom sveta. Američka premijera Tilve Roš održana je 6. marta na filmskom festivalu u Majamiju u okviru takmičarskog programa. Projekciji je prisustvovao i veliki broj naših ljudi koji žive na Floridi. Film je 9. marta prikazan u Bugarskoj, na filmskom festivalu u Sofiji, koji je ove godine ugostio i velikane poput Klaudije Kardinale, Otara Joselijanija, Folkera Šlendorfa i Andreja Žulavskog.

Tilva Roš ove nedelje učestvovaće na Internacionalnom festivalu filmova za decu i omladine u gradu Malmeu, Švedska, i to u konkurenciji za nagrade u nekoliko kategorija. Odmah potom, u okviru festivala "Evropa izvan Evrope“, biće prikazan u slavnom arthaus bioskopu "L’Entrepot“ u Parizu, koji je 1977. godine otvorio veliki filmofil i predsednik Francuske Fransoa Miteran.

Martovska turneja jednog od najnagrađivanijih srpskih filmova u poslednjoj deceniji, završava se tamo gde je i počela - u Americi, učešćem na filmskom festivalu u Klivlendu.

Film Tilva Roš, u kojem glavne uloge igraju Marko Todorović, Stefan Đorđević i Dunja Kovačević, trenutno se prikazuje u bioskopu "Akademije 28" u Beogradu, kao i u bioskopima u Pančevu, Kruševcu, Kraljevu i Rumi.

Produkciju ove uzbudljive priče o odrastanju, prijateljstvu i ljubavi, potpisuje Filmska kuća "KISELO DETE", a distributer je TUCK.

Povezane teme: tilva roš
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
I Origins / Drama / Naučna fantastika
I Origins

Drama / Naučna fantastika
Among Ravens / Komedija / Drama
Among Ravens

Komedija / Drama
Sex Tape / Komedija
Sex Tape

Komedija
The Purge: Anarchy / Akcija / Horor / Triler
The Purge: Anarchy

Akcija / Horor / Triler
Road to Paloma / Drama / Triler
Road to Paloma

Drama / Triler
Rage / Akcija / Krimi / Triler
Rage

Akcija / Krimi / Triler
Life Itself / Dokumentarni film
Life Itself

Dokumentarni film
Beyond the Edge / Dokumentarni film
Beyond the Edge

Dokumentarni film
Novi filmovi