Leonardo DiCaprio kao matematički genije Alan Turing
19. okt 2011. @ 08:37  |  vesti

Leonardo DiCaprio kao matematički genije Alan Turing

Matematički genije, razbijač šifara, arhitekta modernog kompjutera, sve u svemu britanska legenda - Alan Turing. Na pomolu je i biografski film o njemu za koji će se pobrinuti Holivud, sa Leonardom DiCapriom u glavnoj ulozi, a koji će se snimati prema scenariju Grahama Moorea po imenu The Imitation Game. Šuška se da će film režirati Ron Howard (A Beautiful Mind), a priča će se fokusirati na neverovatan život koji je bio ispunjen velikim uzbuđenjima i dubokom tragedijom.

Uprkos tome što je bio jedna od ključnih osoba u pobedi nad nacistima, Turing je bio krivično gonjen zbog svoje homoseksualnosti, primoran je da se podvrgne hemijskoj kastraciji i na kraju je izvršio samoubistvo pojevši cijanidom otrovanu jabuku.

To otvara mogućnost za izuzetno mračni treći čin, a insajder opisuje scenario kao "The King's Speech bez hepienda". Međutim, ovo i ne mora da bude slučaj, naročito posle zvaničnog izvinjenja koje je britanski premijer Gordon Brown dao 2009. godine zbog ophođenja prema Turingu za vreme rata.

"Na hiljade ljudi se skupilo da zahteva pravdu za Alana Turinga i priznavanje nečuvenog načina na koji se ophodilo prema njemu. Iako se s Turingom tada postupalo prema zakonu a mi ne možemo da vratimo vreme, ophođenje prema njemu je naravno bilo izuzetno nefer i ja sam zahvalan što imam šansu da kažem koliko mi je duboko žao zbog svega što mu se desilo..."

Statua Alana Turinga u Blečli parku u Engleskoj

"Pa tako, u ime britanske vlade i svih onih koji sada žive na slobodi zahvaljujući Alanovom radu ja sam veoma ponosan što mogu da kažem: žao nam je, zaslužio si mnogo bolje", stoji u izvinjenju.
Povezane teme: leonardo dicaprio, alan turing
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Top je bio vreo / Drama / Ratni
Top je bio vreo

Drama / Ratni
Vice / Akcija / Avantura
Vice

Akcija / Avantura
Three Night Stand / Komedija / Drama
Three Night Stand

Komedija / Drama
The Wedding Ringer / Komedija / Romansa
The Wedding Ringer

Komedija / Romansa
Blackhat / Akcija / Krimi / Drama
Blackhat

Akcija / Krimi / Drama
Paddington / Komedija
Paddington

Komedija
Match / Komedija / Drama
Match

Komedija / Drama
Novi filmovi