Paskaljevićev "Kad svane dan" srpski kandidat za nagradu Oskar
28. avg 2012. @ 08:35  |  vesti

Paskaljevićev "Kad svane dan" srpski kandidat za nagradu Oskar

Film Gorana Paskaljevića "Kad svane dan" biće srpski kandidat za američku nagradu Oskar u kategoriji najbolji strani film, objavila je u ponedeljak Akademija filmske umetnosti i nauke.

U ovogodišnjoj konkurenciji bila su samo tri filma, koje su prijavili njihovi producenti - "Kad svane dan" Gorana Paskaljevića (producent "Novafilm"), "Parada" Srđana Dragojevića ("Delirium doo") i "Ustanička ulica" Miroslava Terzića ("Filmkombajn").

"Kad svane dan" dobio je osam glasova, "Parada" tri, a "Ustanička ulica" 2 glasa, precizirala je glumica Ružica Sokić, koja je predsednica Skupštine AFUN-a i predsednica Stručnog odbora.

Članovi stručnog odbora su glumci Ružica Sokić, Zoran Cvijanović i Irfan Mensur, reditelji Darko Bajić, Petar Lalović i Ljubomir Radičević, scenarista Jovan Marković, kompozitor Kornelije Kovač, direktor fotografije Radoslav Vladić, kao i Stanislava Zarić, Maja Volk, montažer Jelena Djokić, kostimografkinja Ljiljana Dragović, dizajner tona Branko Djordević i producent Dejan Vražalić.

"Kad svane dan" je film koji svedoči o jednoj od brojnih sudbina ljudi stradalih u logoru na Starom sajmištu za vreme drugog svetskog rata. Uloge tumače Mustafa Nadarević, Toma Jovanović, Mira Banjac, Nada Šargin, Meto Jovanovski, Olga Odanović i drugi, a muziku je uradio Vlatko Stefanovski.Trailer za film "Kad svane dan"


FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Gods of Egypt / Akcija / Avantura
Gods of Egypt

Akcija / Avantura
Eddie the Eagle / Komedija / Drama
Eddie the Eagle

Komedija / Drama
Forsaken / Drama / Vestern
Forsaken

Drama / Vestern
Spectre / Akcija / Avantura
Spectre

Akcija / Avantura
Miss You Already / Komedija / Drama / Romansa
Miss You Already

Komedija / Drama / Romansa
Trumbo / Drama
Trumbo

Drama
Brooklyn / Drama / Romansa
Brooklyn

Drama / Romansa
Risen / Akcija / Avantura
Risen

Akcija / Avantura
Rolling Papers / Dokumentarni film
Rolling Papers

Dokumentarni film
Novi filmovi