Počelo snimanje "Hobita" na Novom Zelandu
22. mar 2011. @ 15:40  |  vesti

Počelo snimanje "Hobita" na Novom Zelandu

U ponedeljak je konačno počelo snimanje filmova The Hobbit reditelja Petera Jackson-a. Snimanje je počelo nakon nekoliko meseci odlaganja usled kočenja u finansiranju od strane holivudskih studija, pretnji bojkota glumaca i operacije Jacksonovog čira. Reditelj je na svom vebsajtu u ponedeljak objavio da je snimanje dugoočekivanog projekta započeto. Britanski glumac Martin Freeman glumiće Bilboa Bagginsa zajedno sa Elijahom Woodom, Ianom McKellenom, Cate Blanchett i Orlandom Bloomom u dvodelnom projektu prema fantazijskom romanu J.R.R. Tolkiena.

Očekuje se da će snimanje filmova trajati dve godine, a premijera prvog se planira za kraj 2012. godine. Radnja The Hobbit-a odvija se pre dešavanja opisanih u trilogiji The Lord of the Rings koje je takođe režirao Peter Jackson i koji su doživeli ogroman uspeh u periodu između 2001. i 2003. godine, što je na kraju krunisano Oskarom za najbolji film i najbolju režiju.

Jackson je prošlog meseca operisao čir na stomaku što je odložilo snimanje filma nekoliko dana.

Prošlog oktobra, Novi Zeland je promenio zakon o radu i uveo dodatne poreske olakšice za holivudske studije MGM i New Line Cinema da bi osigurao da će snimanje filmova biti sprovedeno u toj zemlji.

Promene su značile da glumci i ostali članovi filmske ekipe neće biti zaposleni kao stalni radnici već samo prema ugovoru. Udruženje glumaca je zahtevalo da lokalni glumci i ostali radnici u produkciji budu zaposleni u stalnom radnom odnosu prema ugovoru sa Udruženjem.

Freeman, koji je poznat po filmovima The Hitchhiker's Guide to the Galaxy i Hot Fuzz, ali možda najpoznatiji po TV komediji "The Office", kaže da je uloga Bagginsa uloga života.
Povezane teme: hobbit
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Book of Life / Animirani film
The Book of Life

Animirani film
The Best of Me / Drama / Romansa
The Best of Me

Drama / Romansa
St. Vincent / Komedija
St. Vincent

Komedija
The Overnighters / Dokumentarni film
The Overnighters

Dokumentarni film
One Chance / Drama / Komedija
One Chance

Drama / Komedija
Meet the Mormons / Dokumentarni film
Meet the Mormons

Dokumentarni film
Kite / Akcija / Drama
Kite

Akcija / Drama
Kill the Messenger / Krimi / Drama
Kill the Messenger

Krimi / Drama
Novi filmovi