Restaurirani klasici u Kanu 2012
29. apr 2012. @ 09:48  |  vesti

Restaurirani klasici u Kanu 2012

Robert De Niro, Roman Polanski, Jerry Lewis, Alfred Hitchcock i Roberto Rossellini - filmovi ovih filmskih legendi biće prikazani u okviru programa Kanskog festivala po imenu "Cannes Classics", koji je posvećen restauraciji snimaka starih filmskih klasika i koji je pokrenut 2004. godine "jer je odnos između savremenog filma i njegove prošlosti razoren napretkom digitalnog doba."

Trinaest dugometražnih, dva kratkometražna, mini koncert i četiri dokumentarna filma - sve svetske premijere - biće prikazani u okviru ovog programa, među kojima je i restaurirana i proširena verzija filma Once Upon a Time In America reditelja Sergia Leonea, čiji je proces restauracije nadgledao reditelj Martin Scorsese.

Tess (1979)

Projekciji filma prisustvovaće glumci iz filma Robert De Niro, Elizabeth McGovern i Jennifer Connelly, kao i članovi porodice Leone.

Reditelj Roman Polanski takođe će biti prisutan na festivalu zbog restaurirane verzije filma Tess iz 1979. godine, a još uvek nije sigurno da li će Steven Spielberg biti u mogućnosti da prisustvuje na projekciji nove verzije Jaws, koju će studio Universal predstaviti kao deo proslavljanja sto godina svog postojanja.

The Ring (1927)

Premijeru u Kanu imaće i The Ring (1927), jedan od poslednjih nemih Hitchcockovih filmova. Osim navedenih filmova, biće prikazane i nove verzije filmova Lawrence of Arabia i The Ballad of Narayama, drama reditelja Keisukea Kinoshite iz 1958. godine.

Od dokumentarnih filmova biće prikazani filmovi o Woodyju Allenu, Jerryju Lewisu, nedavno preminulom Claudeu Milleru, kao i film Me and Me Dad, portret Johna Boormana u režiji njegove ćerke Katrine.

Kanski filmski festival biće održan od 16. do 27. maja.
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
I Origins / Drama / Naučna fantastika
I Origins

Drama / Naučna fantastika
Among Ravens / Komedija / Drama
Among Ravens

Komedija / Drama
Sex Tape / Komedija
Sex Tape

Komedija
The Purge: Anarchy / Akcija / Horor / Triler
The Purge: Anarchy

Akcija / Horor / Triler
Road to Paloma / Drama / Triler
Road to Paloma

Drama / Triler
Rage / Akcija / Krimi / Triler
Rage

Akcija / Krimi / Triler
Life Itself / Dokumentarni film
Life Itself

Dokumentarni film
Beyond the Edge / Dokumentarni film
Beyond the Edge

Dokumentarni film
Novi filmovi