"Saw" saga se nastavlja
22. avg 2012. @ 16:37  |  vesti

"Saw" saga se nastavlja

Debitovao je tek 2004. godine, a poslednji nastavak pojavio se u bioskopima pre manje od dve godine, ali holivudski studio iza Saw horor serije planira da je vrati na veliko platno, prenosi blog Bloody Disgusting.

Sa zaradom od preko 870 miliona dolara širom sveta, sedam filmova franšize su ogroman izvor zarade za studio Lionsgate, koji je svake godine za Noć veštica između 2004. i 2010. godine izbacivao po jedan film.

Serija je potpomogla povećanje popularnosti podžanra "torture porn" kojim su opisani Hostel filmovi Elija Rotha, iako su kreatori franšize James Wan i Leigh Whannell oduvek otpisivali takve etikete.

Prvi Saw film bio je značajan kritički hit nakon debitovanja na Sundance festivalu 2004. godine. Međutim, kasniji filmovi izgubili su, prema mišljenju kritičara, na kvalitetu, naročito nakon što su Wan i Whannell prestali sa kreativnim radom nakon četvrtog nastavka.

Bloody Disgusting prenosi reči izvora koji tvrde da se razmatra rimejk filma Saw iz 2004. godine, iako studio nije odbacio mogućnost osmog filma.

Serija se fokusira na serijskog ubicu Jigsaw, koji podrvgava svoje žrtve seriji užasavajućih testova koji često podrazumevaju sakaćenje sebe ili drugih ljudi.
Negativac je preminuo ua filmu Saw III iz 2006. godine, ali njegove metode i zaveštanje nastavili su da se pojavljuju u kasnijim filmovima.
Povezane teme: saw
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
Shibby (neregistrovan) @ 22. avg 2012. 17:58 #1
Prvi dio, tj orginalni film je zaista mocan. Nije stvar u hororu, koliko uopste u dobrom triler scenariju. Kasnije je to sve otislo do vraga. Poslije treceg dijela sam prestao da pratim ovu fransizu.
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Dark Places / Drama / Triler
Dark Places

Drama / Triler
The Prophet / Animirani film
The Prophet

Animirani film
Fanastic Four / Akcija / Avantura / Naučna fantastika
Fanastic Four

Akcija / Avantura / Naučna fantastika
Avengers: Age of Ultron / Akcija / Avantura / Naučna fantastika
Avengers: Age of Ultron

Akcija / Avantura / Naučna fantastika
Welcome to Me / Komedija / Drama
Welcome to Me

Komedija / Drama
Cas & Dylan / Komedija / Drama
Cas & Dylan

Komedija / Drama
Novi filmovi