AMC razmatra ideju o adaptaciji još jednog Kirkmanovog stripa
17. apr 2012. @ 11:48  |  vesti

AMC razmatra ideju o adaptaciji još jednog Kirkmanovog stripa

Kako saznaje The Hollywood Reporter, kablovska televizijska stanica AMC, dom nekih od najboljih serija današnjice kao što su „Breaking Bad“ i „Mad Men“, pa tako i izuzetno popularne serije o zombijima (i ostalim uzročnicima ljubavnih problema),The Walking Dead, u ovom momentu razmatra mogućnost adaptacije još jednog stripa Roberta Kirkmana, ujedno i autora stripa o hodajućim mrtvacima.

Serijal „Thief of Thieves“ koji izlazi u izdanju Image Comics-a bazira se na priči o jednom od najuspešnijih lopova na svetu koji vodi dvostruki život. Odlučivši se da malo uspori posao, kako ne bi previše skretao pažnju na sebe, majstor zanata počinje da krade samo one stvari koje je neko drugi već prethodno ukrao (dakle, kao Robin Hud, s tim da zadržava plen za sebe).

Za sada je objavljeno pet epizoda serijala, a reakcije na isti su uglavnom pozitivne. U slučaju da adaptacija bude odobrena, na mestu showrunnera serije našao bi se Charles H. Eglee (producent koji je radio na prvoj sezoni „The Walking Dead“-a, kao i na serijama „The Shield“, „Dexter“ i „Dark Angel“).

„Kao što je `The Walking Dead´ doneo horor na televiziju na neki jedinstven i revolucionarni način, verujem da bi i `Thief of Thieves´ mogao da uradi to isto na planu kriminalističkih priča, da pokaže i onu humanu stranu svih likova, uključujući i kriminalce“, kaže Kirkman. „AMC poštuje neograničenost ideja koje se ostvaruju u svetu stripova. Njihova posvećenost oživljavanju `The Walking Dead´ serijala u televizijskoj formi bila je ključ uspeha i vrlo sam uzbuđen što oni veruju da i Thief of Thieves ima potencijala da dostigne taj nivo uspeha.“

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije

Povratak Kejna / Veseli četvrtak Povratak Kejna
Zagor - Odabrane priče 27
Zakletva / Darkwood Zakletva
One Piece 6
Zlatni prah / Veseli četvrtak Zlatni prah
Marti Misterija 29
Jadni životi / Darkwood Jadni životi
Okružen mrtvima 6
Iznogud 1 / Darkwood, Čarobna knjiga Iznogud 1
Karusel 14
Muž i žena / Veseli četvrtak Muž i žena
Dylan Dog 86
Bog praha / Veseli četvrtak Bog praha
Zagor 86
Meksički klinč / Darkwood Meksički klinč
Jedno doba, jedna priča 9
Duhovi u tami / Darkwood Duhovi u tami
Siročad 4
Glavolomke / Darkwood Glavolomke
Lokot i ključ 2
Dylan Dog / Veseli četvrtak Dylan Dog
Obojeni program 1
Novi stripovi